De 15 bedste destinationer i Portugal

Bedste destinationer i Portugal

Portugal er måske ikke blandt de største lande i Europa, men alligevel er der et hav af spændende portugisiske rejsemål. Hvis du søger inspiration til, hvilken by i Portugal du bør besøge, så læs med her – vi kommer med en oversigt over de bedste destinationer!

I alt nævner vi 15 spændende steder i Portugal som du kan overveje at besøge. Det er muligt at kombinere flere af destinationerne på samme tur.

Lissabon

Hovedstaden Lissabon er selvfølgelig højdepunktet. Denne historiske by byder på lidt af hvert – godt vejr, eminente seværdigheder, masser af underholdning, samt en stemning der ikke kan efterlignes.

Blandt de vigtigste seværdigheder i Lissabon finder vi Belém-tårnet, Jeronimos-klosteret, Gulbekian-museet, Santa Justa-elevatoren, og slottet São Jorge.

Nattelivet kan nydes i enten Bairro Alto eller Alcântara. Hvis du vil shoppe, så besøg Colombo-centeret som ligger i nærheden af Benficas fodboldstadion.

Lissabon har en stor international lufthavn, så det er nemt at komme til og fra byen. Efter du har tilbragt et par dage i Lissabon, kan du overveje at besøge nærliggende byer som Sintra og Cascais.

Læs vores guide til overnatning i Lissabon her!

Sintra

Sintra er et andet rejsemål i Portugal som er super populært. De fleste besøger Sintra på en dagstur fra Lissabon, men du kan også bo et par dage i Sintra for at få den fulde oplevelse.

Det vrimler med historiske attraktioner i Sintra. Iblandt dem er Palacio da Pena, Castelo dos Mouros (maurernes slot) og nationalpaladset.

Der er også gode restauranter i Sintra. Byen har et yderst kuperet terræn, så det betaler sig at tage med en tourguide som kører dig rundt mellem attraktionerne.

Cascais

Den mest luksuriøse by i Portugal er nok Cascais. Den ligger vest for Lissabon og syd for Sintra. Her bor mange af de velhavende portugisere, men Cascais er også blevet en væsentlig turistby.

Der er gode shoppingmuligheder, fornemme strande og rigtig god underholdning i og omkring Cascais. Hotellerne kan være dyre at overnatte hos, men igen – Cascais anses som en luksusdestination. Mange rejsende vælger også bare at tage en dagstur til Cascais, da det kun tager omtrent en time fra Lissabon.

Læs vores guide til overnatning i Cascais her!

Algarvekysten

Algarvekysten har længe været et af de mest turistede steder i Portugal. Det er den sydligste kyst af landet, hvor der både er lækre strande, lunt vand og flotte omgivelser.

Indgangen til Algarvekysten er byen Faro – her er der både lufthavn og togstation. De fleste drager dog videre mod andre byer som Albufeira, Lagos og Vilamoura. Den lille by Tavira ligger i den modsatte retning og betragtes som en af Portugals smukkeste byer.

Læs om de bedste byer på Algarvekysten og find hotelanbefalinger her!

Porto

Min personlige favoritdestination er Porto. Det er den største by i det nordlige Portugal og den næststørste i hele landet. Længe blev Porto overset i forbindelse med turisme, men det er ikke tilfældet længere – der er rigtigt mange, der besøger byen, og det er der flere grunde til.

Portos charme er fantastisk. Ingen anden by har samme hyggelige stemning og omgivelser. Der er flot, traditionel arkitektur. Der er seværdigheder. Og der er masser af gode restauranter i centrum af byen.

De bedste seværdigheder at se i Porto er Livraria Lello (en gammel boghandler), Clérigos-tårnet, Dom Luis I (broen der går over Douro-floden), Dragão-stadionet, og den flot udsmykkede São Bento togstation i centrum.

Angående mad og drikke – så skal du selvfølgelig spise Francesinha og drikke portvin, når du besøger Porto. Shopping foregår enten på gaden Rúa de Santa Catarina eller i centeret Norteshopping.

For at komme til byen kan du flyve til Portos lufthavn, eller du kan tage toget til Porto fra Lissabon.

Læs vores guide til overnatning i Porto her!

Madeira

Madeira er en Atlanterhavsø som tilhører Portugal. Her er der et fantastisk klima og smukke naturforhold. Du kan enten bo i storbyen Funchal eller vælge et af de populære resorter langs kysten.

Mange tager til Madeira for at tage på vandreture, men du kan også bare tage dertil for at få sol og strand i de kolde måneder herhjemme. Kultur er der også at opleve. En lille sidenote er at fodboldspilleren Cristiano Ronaldo er fra Madeira og at han har et museum på øen.

Lær om de bedste byer og hoteller på Madeira her!

Azorerne

Madeira er ikke den eneste ø under portugisisk styre. Der er også hele øgruppen Azorerne, som ligger længere ude i Atlanterhavet, og som i alt består af 9 øer.

Her er det også populært at tage på ferie. Først efter år 2000 valgte man for alvor at satse på turismeindustrien – inden da var landbrug og fiskeri de to hovederhverv på Azorerne.

São Miguel er hovedøen. Det er den klart mest populære destination blandt de 9 øer. Her er der vidunderlig natur, som er ret anderledes i forhold til den natur vi kender i Europa. Ponta Delgada er den primære by på Azorerne, men den er ikke nær så befolket som hovedbyen på Madeira eller som byerne på Portugals fastland. Derfor får man ofte en mere landlig og naturlig oplevelse på Azorerne.

Coimbra

Den gamle universitetsby Coimbra er lidt overset i forbindelse med turisme. Det er et fantastisk rejsemål, men der er knapt så mange, der besøger Coimbra i forhold til de øvrige destinationer i Portugal.

Byen har ellers en fin størrelse – den er stor nok til at der hele tiden sker noget, men heller ikke så stor at det bliver stressende. De lokale er yderst venlige og det er en flot by med mange seværdigheder.

De bedste ting at se er Universitet, de botaniske haver, kirkerne, den fine miniby Portugal dos Pequenitos, samt de romerske ruiner i nærheden der engang udgjorde den tidligere by Conímbriga.

Tre dage er nok til at opleve alle Coimbras attraktioner, men nogle vælger at blive længere på grund af stemningen og autenticiteten. Det er bedst at besøge Coimbra i tidligt i foråret og sent på efteråret, da der sker klart mest her.

Find guide til områder og hoteller i Coimbra her!

Aveiro

Aveiro er Portugals svar på Venedig. Her er der kanaler og flot arkitektur – samt mange gode spisesteder.

Byen ligger syd for Porto og kan nås i både bil og tog. Det er en relativt hurtig tur. Mange vælger at tage på dagstur fra Porto til Aveiro, og du kan fint se de primære seværdigheder på nogle timer, da Aveiro ikke er den største by. Dog kan et ophold i Aveiro være utroligt romantisk, så for par kan det betale sig at booke et længere ophold i byen.

Læs vores fulde Aveiro guide!

Braga

Braga er en nordportugisisk by som ligger inde i landet. Det er en vigtig kulturby, som længe har været kendt som Portugals religiøse hovedby.

Der er flere spændende ting at se i Braga. Særligt inden for arkitektur og kirker. Der er desuden et fint studiemiljø, og det er en utrolig sikker by at opholde sig i.

Braga ligger kun en hurtig køretur (eller togtur) væk fra Porto. Det er et oplagt rejsemål, hvis du ønsker at besøge en mindre turistet by i Portugal, som i øvrigt er ret undervurderet. Hotel- og restaurantpriser er ganske fornuftige i Braga, så budgettet rækker længere end det gør i Lissabon og Porto.

Guimarães

Guimarães ligger i samme region som Braga og er ligeledes en meget spændende destination. Byen anses som Portugals fødested. Ikke fordi det er den ældste by, men derimod fordi det var her, at landet Portugal officielt blev grundlagt, og det var netop i Guimarães at den første konge blev født.

Der er masser af gamle bygninger og seværdigheder, som du kan opleve i Guimarães. Det er en mellemstor by med godt 150.000 indbyggere. Det historiske bycentrum står indskrevet på Verdensarvslisten. En fair mængde turister kommer til Guimarães, men de fleste af dem er på korte ophold. Derfor er hotelpriser billige.

Évora

Romerbyen Évora er ufatteligt godt velbevaret. Den modtager forholdsvis mange turister, men hvis du besøger Évora uden for sæsonen er det ikke slemt.

Der går tog dertil fra Lissabon. Det er en tur på cirka to timer mod øst. Évora er en glimrende dagstur, men du kan også tage en overnatning eller to, hvis du godt kan nyde stemningen og omgivelserne. Der er mange attraktioner at se, og de fleste går helt tilbage til romeræraen.

Fátima

En af de mere religiøse destinationer i Portugal. Fátima er kendt som byen hvor Jomfru Marias apparition skete i 1917. Siden er der blevet bygget et kæmpe monument og en stor kirke i Fátima. Millioner af pilgrimme strømmer til hvert år – de fleste af dem er katolske.

Du kan dog også fint besøge byen uden at være pilgrim. Tag blot dertil via bil eller bus. Fátima ligger helt centralt i landet og kan derfor nås uanset om du har base i Lissabon eller Porto.

Óbidos

Direkte nord for Lissabon, ud mod Atlanterhavskysten, finder vi kommunen Óbidos. Det er en meget lille by, men den er kendt som en af Portugals flotteste.

Óbidos er kendt for sin typiske arkitektur, hvor stort set alle bygninger i centrum ligner hinanden. Byens historie dateres tilbage til kelterne, men også romerne har haft stor indflydelse på området. Der er flere gamle seværdigheder – de vigtigste af dem er slottet, muren og Santa Maria kirken. Flere offentlige mure er besmykket med azulejo kunst. Der er nogle enkelte gode restauranter, men igen – Óbidos er en lille by, så mulighederne er derfor lidt begrænsede du kan opleve det meste på ganske kort tid.

Men det er en utrolig flot og idyllisk by som klart kan anbefales. Det er en rigtig god dagstur at tage fra for eksempel Lissabon og Coimbra, især hvis du har adgang til bil.

Serra da Estrela

Den primære bjergkæde i Portugal kaldes Serra da Estrela. Den ligger centralt og inde i landet. Det er en destination, der passer rigtigt godt til dig, som er vild med naturen. I Serra da Estrela er der ofte snevejr, men om sommeren kan vejret være herligt, og der dyrkes især frugt og grønt i området.

Hvis du vil besøge Serra da Estrela, er det rart at have adgang til en bil. Så lej for eksempel en bil i enten Lissabon, Coimbra eller Porto og kør dertil selv. Det er et forholdsvis stort område, hvor der er mange småbyer at vælge imellem, når du skal finde overnatning. Serra da Estrela kan på den måde sammenlignes lidt med Harzen i Tyskland. Kulturen er autentisk, og Serra da Estrela modtager endnu ikke ret mange turister fra udlandet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top