Fra Porto til Braga – Sådan gør du

Porto til Braga med tog

Porto er efterhånden blevet en populær rejsedestination, også til længere ture. Byen har en fin beliggenhed i det nordlige Portugal, som også lægger op til dagsture. Heraf er Braga den mest oplagte, men hvordan kommer man nemmest fra Porto til Braga og tilbage igen?

Det nemmeste er at tage toget. Der er også busser, samt mulighed for at køre selv i bil. Selv Uber/taxi er en mulighed, men lidt dyrt selvfølgelig.

Tog fra Porto til Braga

Der er 2 slags tog du kan tage mellem Porto og Braga.

  • “Alfa Pendular”, højhastigheds langdistance tog som kører igennem hele landet og blandt andet stopper i Porto og Braga.
  • Lokale bytoge, som er langsommere, men billigere og har flere daglige forbindelser.

Hvis du er tidspresset, så tag med Alfa Pendular. Det afgår fra Campanhã-stationen lidt uden for Porto centrum. Prisen lyder i skrivende stund på €20.50, godt 150 kroner hver vej. Rejsen tager 37 minutter. Du bør købe din billet online på forhånd, hvis du vil med højhastighedstoget. Køb billetten på cp.pt.

Vil du derimod hellere spare, og samtidig tage med fra den centrale São Bento-station i Porto, kan du tage et af de almindelige bytog også kendt som “Urbano” tog. Prisen er blot €3.25 og du kan fint købe den på stationen, også lige ind til afgang. Der er både billetautomater og bemandet billetsalg i både Porto og Braga, så det er intet problem. Ulempen er dog, at det går langsomt – turen varer omkring 1 time og 10 minutter, primært fordi der er så mange mindre stop undervejs.

Bus fra Porto til Braga

Det er også muligt at tage bussen fra Porto til Braga.

Der er forskellige selskaber, der dækker ruten. Både lokalbusser, samt internationale rejseorienterede busser såsom Flixbus.

Busserne kører blandt andet fra Campanhã og fra Casa de Musica. De ankommer typisk i Bragas nordlige busterminal, om end nogle lokalbusser simpelthen bare kører hen til Bragas vestlige togstation. I begge tilfælde er der ikke lang gang ind til det gamle centrum af byen.

Pris? Typisk mellem 3 og 4 euro, det vil sige mellem 20 og 30 kroner. Tidsmæssigt tager det omkring 45 minutter hvis det er en direkte bus uden for mange stoppesteder. Billet kan købes online hos diverse busselskaber, og typisk også af chaufføren.

Køre fra Porto til Braga

Hvis du har egen bil med, eller hvis du har lejet bil til at køre rundt i Portugal, er det selvfølgelig oplagt bare at bruge den. Det tager i omegnen af 45 minutter via A3 motorvejen. Bemærk at der er afgifter for at køre på vejen. Parkering er normalt ikke et problem at finde, men man kan godt bruge lidt tid på at skulle lede. Det afhænger også meget af sæsonen.

Taxi fra Porto til Braga

Du kan også tage en taxi eller en Uber. Prisen vil typisk være lidt over €40, altså over 300 kroner. Hvilket jo overhovedet ikke er galt, i forhold til danske taxapriser. Det giver en mere behagelig rejse hvis du helst vil undgå offentlig transport og heller ikke selv ønsker at køre. Brug appen Uber til at finde en chauffør, eller konsulter med en hvilken som helst taxachauffør i området, når du er klar til turen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top