Hotel i Cascais – Hvor skal man bo?

Hvor skal man bo i Cascais Portugal?

Cascais er den mest eksklusive by i Portugal. Med en beliggenhed på Den Portugisiske Riveira vest for Lissabon kan vejret næppe blive bedre. Cascais er propfyldt med luksushoteller, så dilemmaet er hvilket man skal vælge. Denne artikel går i dybden med det ret så relevante spørgsmål – hvor skal man bo i Cascais?

Vi anbefaler først og fremmest et lækkert femstjernet hotel tæt på både centrum og strand. Dernæst et familievenligt hotel og til sidst et mere prisvenligt hotel i Cascais centrum. Således er der en god mulighed for alle.

Nederst i artiklen (efter hotelanbefalingerne) kan du læse en gennemgang af de bedste områder af Cascais, samt høre lidt om de andre destinationer i nærheden. Du kan nemlig udforske rigtigt mange spændende steder, hvis Cascais er dit udgangspunkt. Så lad os se på, hvor du kan overnatte!

Bedste hotel i Cascais

Albatroz Hotel – Book her

Det er sjældent, at et hotel formår at være luksuriøst og lokalautentisk på samme tid. Albatroz i Cascais er derfor en sjældenhed, og det gør hotellet til det bedste sted at overnatte i Cascais.

Albatroz har en fantastisk beliggenhed i det sydøstlige hjørne af det historiske centrum, lige ud mod vandet. De fleste værelser har panoramaudsigt over Atlanterhavet, og der er nem adgang til stranden. Samtidig ligger togstationen tæt på hotellet – det samme gør mange restauranter.

Hotellet er autentisk, da det arkitektonisk passer godt ind i bybilledet. Bygningen har den typiske Lissabon-stil som også kendetegner Cascais. Det er en traditionel hvid bygning med et rødt tag og rigeligt med plads omkring sig. Værelserne er også traditionelt indrettede, om end møblerne giver en rigtig god komfort, som det også forventes af et moderne femstjernet hotel. De fleste værelser har terrasse med udsigt. Der er god service fra personalet og morgenmaden er en af de bedste i Cascais.

Prismæssigt ligger Albatroz Hotel i den højere ende blandt byens hoteller. Det er dog det hele værd, for Albatroz er et hotel, hvor alt bare spiller. Både komforten, stilen, beliggenheden og service er helt i top. Derfor ser vi det overordnet som den bedste mulighed, hvis du skal bo på hotel i Cascais.

Det anbefales at booke værelse et par uger i forvejen. På den måde er du sikker på at der står et godt værelse ledigt. Foretag din reservation hos Albatroz lige her.

Familievenligt hotel i Cascais

Hotel Cascais Miragem – Book her

Dette hotel er femstjernet ligesom det foregående, og man får igen en storslået oplevelse for pengene. Det punkt, hvor Hotel Cascais Miragem skiller sig ud, er at hotellet er særdeles godt til børnefamilier og par.

Hotellet ligger lidt øst for det historiske centrum. Der er stadig hurtig gåafstand indtil byens midtpunkt. Fordelene er til gengæld at hotellet ligger lige ud til Praia da Rata og har kort afstand til endnu en strand.

Cascais Miragem er virkelig flot og har en yderst indbydende bygningsstil. Man bliver heller ikke skuffet når man træder indenfor, da der er rigtig god plads på hotellet. Værelserne er rummelige, og der er masser af ekstra faciliteter. Heriblandt forskellige pools – en der er lavet specifikt til børnefamilier og en anden til voksne – mens der også er spa, fitness, bar, og adskillige restauranter på stedet.

Hotellet er dyrere end gennemsnittet i Cascais. Til gengæld er der også virkeligt store værelser – for eksempel kan man booke familieværelse med plads til 6. På den måde ender udgifterne ofte med at være lavere, sammenlignet med hvis I skal booke flere værelser hos et andet hotel for at kunne få plads til alle.

Par som rejser sammen kan overveje den romantiske pakke som hotellet tilbyder. Her får man et særligt værelse med balkon og havudsigt, der serveres vin og chokolade, og man har mulighed for at checke ud senere end ellers.

For familier og par er Hotel Cascais Miragem det ideelle valg. Book overnatning lige her!

Prisvenligt hotel i Cascais

Hotel Baia – Book her

Der er et højt antal luksushoteller i Cascais, da byen netop har ry for at være en eksklusiv destination.

Men hvad så hvis man bare ønsker at opleve Cascais uden at skulle betale en formue? I så fald bør Hotel Baia overvejes – det er et centralt hotel med rigtigt gode faciliteter, som ikke koster nær så meget som de femstjernede hoteller der omringer det.

Baia ligger i den mest centrale del af Cascais, lige ud til kysten og med en lille plads og promenade foran. Du vil være tæt på seværdigheder, shopping og restauranter, hvis du overnatter hos Baia. Derfor er det et populært valg blandt solorejsende og venner som rejser sammen.

Værelsesstørrelser varierer (du kan selv vælge ved booking) men kvaliteten er generelt høj. Der er god service og der serveres en fin morgenmad. Inde på hotellet er der tagterrasse med bar og pool. Hotellet er fysisk stort og har mange værelser – derfor kan man ofte finde et værelse hos Baia om sommeren, når der er udsolgt hos de mindre hoteller i centrum. Baia Grill, den lokale restaurant på stedet, har grillet fisk og andre traditionelle portugisiske retter på menuen.

Hotel Baia er et fantastisk valg til dig, der ønsker en kulturel ferie og gerne vil være tæt på det hele. Du kan reservere dit værelse her!

Bydele og områder i Cascais Kommune

Cascais’ historiske centrum – kendt lokalt som Centro Histórico – er det bedste sted at overnatte for de fleste rejsende. Det gælder især rejsende som besøger Cascais for første gang. Det er nemlig i det historiske centrum, at de fleste fine butikker, restauranter og hoteller ligger. Der er også strande ved kysten i centrum. For eksempel den lille, men flotte Praia da Ribeira, den lidt større Praia da Rainha, og hvis du tager lidt øst på finder den endnu større Praia da Duquesa.

De største seværdigheder ligger til gengæld en smule syd for det historiske centrum. Nærmere bestemt i bydelen Santa Marta. Her står Cascais’ kendte fyrtårn, samt fæstningen og Paula Rego-museet. Sydkysten af Santa Marta bydelen byder på vanvittige naturrelaterede seværdigheder. På en tur til Cascais bør du absolut se Boca do Inferno og Pedra da Nau som begge ligger i Santa Marta, nogle få hundrede meter syd for bycentrum.

Ikke ret langt væk fra Cascais ligger nabobyen Estoril som også byder på underholdning i topklasse – her er der også strande, fine restauranter, golfklubber og i øvrigt et stort og kendt casino. Der ligger også en gammel racerbane. Cascais og Estoril kan generelt betragtes som én samlet by, da de ligger meget tæt på hinanden og har en del karakteristikker tilfælles.

Selve Cascais by har også bydelene Torre og Rosario som dog er ganske almindelige beboelsesområder uden de helt store ting at lave.

Vest og nordvest for Cascais er der flotte naturlige seværdigheder. Marinha og Areia som er områder i Cascais kommune byder på virkelig flot natur. Der er flere hoteller i disse områder. Du vil dog være lidt væk fra Cascais centrum, men dog ikke mere end et par minutter væk med taxi. Kommer du endnu længere mod nordvest kan du se Cabo da Roca, det vestligste punkt på Europas fastland og et virkeligt fantastisk syn. Det er en kæmpe klippe med et fyrtårn og en helt særlig stemning. Hvis du vil have en overnatning tæt på Cabo da Roca, så er der overnatningsmuligheder i Azóia som er det tætteste du kommer.

Der er altså flere områder, du kan overveje at overnatte i – og generelt bare at udforske – men vores primære anbefaling er nu stadig at bo i Cascais historiske centrum.

Til og fra Cascais

Cascais har en central togstation. Der går tog hver time mellem Cascais og Lissabon. Undervejs stoppes der forskellige steder, blandt andet i Belém og i Estoril. Den Lissabon-station, som dækker togforbindelsen til Cascais, hedder Cais do Sodré. Du kan både købe billet online på forhånd eller på stationen lige inden afrejse. Billetterne er billige og turen er forholdsvis hurtig – det tager 50 minutter med det hurtigste tog. Hvis du kører i bil eller tager en taxi, så tager kørslen til Cascais omkring 35-40 minutter.

Billeje er en glimrende mulighed, hvis du skal være i Portugal i flere uger. På den måde kan du nemt udforske omgivelserne. Cykelleje er også en mulighed, men pas godt på i trafikken. Der er mange blinde sving og stejle bakker i området omkring Cascais.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top