Guimarães – Besøg Portugals fødeby

Guimarães - En guide til Portugals fødeby

Byen Guimarães ligger i Minho-regionen i det nordlige Portugal. Den har status som Portugals fødeby, da kong Alfonso Henriques – landets første konge – var fra Guimarães.

Det gamle centrum i Guimarães er på UNESCOs Verdensarvsliste. Derfor er det i den grad en historisk og kulturrig rejsedestination, som du klart bør besøge, hvis du befinder dig i den nordlige del af landet.

Seværdigheder i Guimarães

Seværdigheder i Guimarães

Castelo de Guimarães er navnet på byens borg, og den betegnes som den største seværdighed i Guimarães. Historien går tilbage til det 10. århundrede, og det var en vigtig fæstning igennem Middelalderen.

Hertugpaladset ved navn Paço dos Duques de Bragança bør også besøges. Det blev bygget i 1400-tallet som en royal residens og paladset efterligner den franskearkitekturstil, der var dominerende dengang. Du kan komme på guidet tour i paladset, når du besøger det.

Den flotte kirke Convento e Igreja de São Francisco er et tredje stort højdepunkt, og en meget populær attraktion i byen. Helligdommen Penha bør også besøges.

Derudover har Guimarães flere spændende museer, deriblandt Museu de Alberto Sampaio som er værd at besøge.

Guimarães er altså mest en historisk rejsedestination, som egner sig til dig, der gerne vil opleve kultur og historie. 2 dage er nok til at se det hele, og på en enkelt dagstur kan du få det vigtigste med. Hvis du synes godt om byens stemning, er det også muligt at blive længere. Guimarães har gode hoteller og overnatningsmuligheder.

Sådan kommer du til Guimarães

Den nemmeste måde at komme til Guimarães er ved at flyve til Porto og derefter tage tog, bil eller bus ind til byen. Det varer 40 minutter på den hurtigste strækning, og gennemsnitligt omkring 50 minutter.

Mange tager på dagstur til Guimarães, når de er i Porto. Du kan også blive længere og eventuelt bruge byen som base, mens du udforsker Minho-regionen.

Det er også muligt at tage fra Lissabon til Guimarães. I bil kan du køre direkte og i så fald er det en tur på cirka 3,5 time. Du kan også tage toget, men det er med skift i Porto, og samlet en 4 timers tur.

Braga ligger tæt på Guimarães, men de offentlige transportmuligheder er ret begrænsede mellem de to byer. I bil tager det dog kun 25-30 minutter.

Hotel i Guimarães

Hvor skal man bo i Guimarães? Svaret er centrum, hvis du har et kort ophold og se på seværdigheder. Til længere ophold er der traditionelle overnatningssteder i smukke omgivelser i byens forstaden.

Der er to virkeligt gode hoteller i Guimarães som jeg især anbefaler.

Det ene er Hotel da Oliveira, som ligger i det gamle UNESCO-centrum af byen, og hvor du har alt omkring dig – seværdigheder, restauranter, shopping, flotte historiske omgivelser. Hotellet er firestjernet, har et godt ry, og morgenmaden er perfekt. Du kan både leje cykel og bil ved at henvende dig i receptionen.

Hotel da Oliveira - Det bedste centrale hotel i Guimarães
Hotel da Oliveira

Det andet er Pousada Mosteiro de Guimarães, et hotel der ligger lidt uden for centrum af byen. Det ligger i forstaden Costa, og det unikke ved hotellet er at bygningen faktisk er et gammelt kloster som er cirka 900 år gammelt! Det er et ufatteligt smukt og traditionelt overnatningssted, hvor hotelejerne har sørget for, at der er gode faciliteter. Hotellet er nemlig femstjernet. Der er masser af plads, park i nærheden, gode fællesarealer og fremragende service. Jeg anbefaler det, hvis du ønsker et længere ophold i Guimarães og godt kan lide at være i en mere stille del af Portugal.

Bo i luksus på gammelt kloster i Guimaraes
Hotel Pousada Mosteiro de Guimarães

Selvom det generelt er billigt at overnatte i Guimarães, så er de to ovenstående forslag i den højere prisende i forhold til hotellerne i resten af byen.

Hvis du leder efter et billigt hotel i Guimarães (cirka 350-500 kroner pr. nat), vil jeg anbefale Hotel Mestre de Avis som ligger ret centralt og som har overraskende fine værelser.

Mestre de Avis - Billigt hotel i Guimaraes
Hotel Mestre de Avis

Andre spændende steder i nærheden

Porto og Braga er de to mest kendte byer i nærheden. Begge er inden for en meget overkommelig afstand.

Feriebyen Póvoa de Varzim ligger direkte vestpå og er også et glimrende rejsemål. Især om sommeren.

Småbyer som Fafe, Felgueiras og Vizela ligger inden for en tæt distance, hvis du vil ud at se et reelt lokalliv i Portugal.

Med billede kan du begive dig længere ind i landet, enten mod nord eller øst, og få noget natur at se.

Det er også en mulighed at køre direkte nordpå mod grænsen til Spanien og besøge den portugisisk-lignende region, Galicien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top