Braga – Rejseguide til Braga

Braga

Braga er en af Portugals største byer. Desuden er den utroligt interessant, men ofte overset i forhold til landets andre byer. Det kan virke en smule uforståeligt, men lad os tage det for hvad det er: Og derefter konkludere, at den generelle mangel på turister egentlig bare gør oplevelsen endnu bedre.

Her får du en rejseguide til fantastiske Braga! Vi ser på fakta om byen, attraktioner i Braga, anbefaling af hotel i Braga, samt tips til transport mellem Braga og andre portugisiske byer.

Fakta om Braga

 • Den tredjestørste by i Portugal målt på metroområde
 • Næsten 200.000 indbyggere
 • Porto er lige i nærheden og en rejse til de to byer kan sagtens kombineres
 • Braga er Portugals religiøse centrum
 • Og desuden et samlingspunkt for mange unge mennesker: Stort universitet og meget liv i byen
 • Kendt for meget gammel arkitektur: Særligt kirker
 • En af Portugals ældste byer; sågar en af Europas ældste
 • Har mange åbne pladser
 • Byen ligger midt i et geografisk varieret område: Alt fra skove til bjerge, og store åbne områder
 • Har et af de mest behagelige klimaforhold i Portugal, selvom det på nogle tidspunkter regner meget
 • Braga har et ret godt fodboldhold som normalt slutter i top 4 i Portugal. Klubben spiller som regel også i Europa League
 • Deres stadium er unikt indrettet og det kan anbefales at se en kamp

Seværdigheder og attraktioner i Braga

Seværdigheder i Braga

Braga har et hav af interessante seværdigheder og attraktioner. Det er altså super nemt at få gode oplevelser i Braga: Særligt de kulturelle af slagsen, men også oplevelser af ren underholdning. Byen er rigtig livlig, og der sker altid noget. Dét selvom den ikke er nær så stor som Portugals mest populære byer, Lissabon og Porto.

Her er nogle seværdigheder i Braga som du kan nyde:

 • Bom Jesus do Monte (kirke)
 • Sé de Braga (domkirke)
 • Braga-tårnet
 • Arco da Porta Nova (arkitektur)
 • Biscainhos Museum
 • Pius XII Museum
 • Raio paladset
 • Santa Barbara haven
 • Sameiro (kirke)
 • Misericórdia (kirke)
 • Monte do Picoto parken
 • Estádio do Municipal (fodboldstadion)

De fleste turister tiltrækkes af den skønne natur i området, samt af Bragas flotte arkitektur. Især kirkerne er populære, og der er virkelig mange kirker i Braga. Bom Jesus do Monte er den mest kendte af dem, men domkirken må selvfølgelig heller ikke glemmes. Sameiro er også en populær kirke, og Misericórdia er kendt for sin utroligt smukke interiør.

En gåtur i centrum lader dig se byens flotte arkitektur. Læg især mærke til Arco da Porta Nova, en stor port der er blevet symbol for byen.

Der er spændende museer som Biscainhos og Pius XII. Santa Barbara haven er rigtig flot hvis du er til botanik og natur. Lidt uden for byen finder du Monte do Picoto, en rigtig flot park med god udsigt over Minho-området.

Hvis du er fodboldfan, kan du tage til Estádio do Municipal. Det er et ret unikt stadion, da det ligger lige op af en klippe. Braga er desuden et rigtigt fornuftigt fodboldhold, som næsten altid er i top 4 i Portugal og som spiller i Europa. Det er værd at se en kamp, hvis du har mulighed for det!

Du finder altså mange fine attraktioner i Braga, som er interessante fra flere synspunkter. Nyd det.

Overnatning i Braga

Du kan nemt finde et sted at overnatte i Braga. Enten et hotel, eller også en ferielejlighed. Der er flere gode muligheder.

Tjek de mest populære hoteller i Braga lige her og find inspiration.

Anbefalingen herfra er at bo hos Vila Gale hotellet i Braga centrum. Det er et smukt og stort hotel i fine omgivelser. Det er yderst centralt og der er kun få minutters gang til domkirken, til indkøbscenteret Bragashopping, og til byens fodboldstadion. Dette hotel i Braga har morgenmad, gratis parkering, fitness, indendørs pool, restaurant, og ikke mindst store og rummelige værelser. Det er uden tvivl det oplagte valg i byen.

Reserver dit værelse hos Vila Gale lige her!

Det er generelt billigt at bo i Braga, så selv byens bedste hoteller har overkommelige priser.

Bragas gader
Bragas flotte gader

Transport til og fra Braga

Det tager omtrent en time at komme til Braga fra Porto. Nogle gange lidt mindre, men det afhænger meget af transportmidlet. Hvis du selv kører i bil, så kan du klare turen på 45 minutter. Hvis du tager toget, så tager det omkring 1 time og 15 minutter.

En togbillet fra Porto til Braga (og dermed også omvendt) koster normalt 4-5 euro. En rigtig billig pris, og disse tog går hver eneste time. Så det er altså super nemt at komme til og fra Braga fra Porto (som har en international lufthavn de fleste vælger at flyve til).

Du kan også tage det lynhurtige Alfa Pendular tog, der kører hele vejen igennem Portugal. Det gør det et par gange hver dag. Toget kører fra nord til syd og omvendt, ofte med start i Braga som det mest nordlige punkt. De eneste stop undervejs er Portugals største byer. Toget slutter ofte i Lissabon – det er den “korte” rute. Og nogle gange fortsætter det helt ned til Faro. Dette tog er dyrere at tage med, men til gengæld kører det også hurtigere. Også åbner det op for transportmuligheder rundt i hele Portugal.

Hvis du er i Braga og gerne vil rundt i byen, så foregår det mest med bus. Der er flere bybusser, der kører rundt, og der er også busser der kører til omkringliggende byer i området. For eksempel til Guimarães, den vigtigste naboby i regionen.

Braga har som bekendt også en togstation, og der går også tog mod andre byer end bare Porto og de andre store. Derfor er det en ret god mulighed at overnatte i Braga og se hele det smukke Minho-område. Transport i Braga gør det i hvert fald muligt, og det er et fantastisk område.

Du kan også leje bil i Braga og selv køre rundt. Billeje i Portugal er forholdsvis billigt og der er forskellige udbydere. Det er mange af de samme internationale billejeselskaber som du også kender fra andre lande.

Når først du er i Braga:

Store dele af byen kan sagtens klares på ben. Hvis du ikke har noget imod lidt bakker er det også muligt at cykle, om end det ikke er det mest populære blandt de lokale. Enkelte store attraktioner, som fx Bom Jesus do Monte og Monte do Picoto ligger nogle få kilometer uden for byen. Hvis du vil ud til disse, kan du tage en taxi, en bus, eller tilmelde dig en turisttour.

Konklusion

Besøg endelig Braga: Byen er billig, og der er meget at opleve. De lokale er utroligt venlige, hvilket er endnu et stærkt argument for at tage dertil. Braga er både et godt rejsemål til en lang ferie, hvor du blandt andet kan bruge byen som base, når du udforsker Minho-regionen og det nordlige Portugal. Men du kan også sagtens nøjes med en endagstur til Braga, når du er på storbyferie i Porto. God fornøjelse med Braga, og sig endelig til hvis du har spørgsmål!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top