Lufthavne i Portugal

På vej til at flyve til Portugal? Her får du en oversigt over lufthavne i Portugal. Dermed bliver det nemt at beslutte, hvor det er bedst at flyve hen. Lufthavnene ligger fint fordelt i landet, således man hurtigt kan komme til sin foretrukne destination efter at være landet med flyet.

Lufthavne i Portugal – Se dette kort

Lufthavne i Portugal Placeholder
Lufthavne i Portugal

Der er naturligvis flere lufthavne i Portugal end blot disse tre, men da disse tre er de store internationale lufthavne på fastlandet, er det de eneste, vi som rejsende bør gå op i.

Der er tale om lufthavnene i Lissabon, Porto og Faro. Udover disse er der også en international lufthavn på Madeira, samt en række lufthavne i Azorerne. Dem var der ikke plads til på kortet, men de eksisterer skam alligevel, og Madeiras lufthavn er ganske travl.

Lissabons lufthavn

Den største og mest travle lufthavn i Portugal. Den ligger lidt nord for Lissabons centrum, men stadig tæt på byen. En metro forbinder den med midtpunktet, så det er super nemt at lande her og komme videre.

Der er ingen direkte ruter fra Danmark til Lissabon i øjeblikket, men det kan ændre sig. Indtil da kan vi mellemlande i en anden europæisk lufthavn, og derfra komme til Lissabon. Eller alternativt: Køre til Hamborg og tage et fly derfra.

Lufthavnen ligger ret centralt i landet, så lokaliteten er virkelig fin.

➛ Læs desuden om de bedste seværdigheder i Lissabon.

Portos lufthavn

Den nordligste af de internationale lufthavne i Portugal er lufthavnen i Porto. Den er stor, men ikke helt lige så travl som Lissabons, om end der dog stadig kommer rigtigt mange rejsende til.

Lufthavnen i Porto er ligeledes let at komme til og fra. Der er metro, som fører dertil, og den ligger heller ikke overdrevet langt væk fra Porto i sig selv.

Det nordlige Portugal er stærkt befolket, og Porto er langt fra den eneste by i området, som er værd at besøge. Dermed kan det sagtens være, at du kommer til at flyve til Porto, selvom du egentlig planlægger en rejse i Braga, Guimarães eller Aveiro.

Halvdelen af året er der en billig direkte rute fra København til Porto via RyanAir. Ellers er det muligt at komme dertil via mellemlandinger.

Faros lufthavn

Faro er den største by i Algarve – den sydlige kystregion, som så mange turister elsker. Lufthavnen benyttes flittigt og ligger tæt på Faros centrum og ligeledes tæt på stranden.

Oftest skal man hertil via en mellemlanding, men fra tid til anden kommer der en direkte rute fra Danmark.

Lufthavnen ligger langt syd på, hvorfor det er oplagt at flyve hertil, hvis du planlægger et visit i Algarve og måske også en smule længere oppe.

Andre lufthavne i Portugal

Der er som sagt også lufthavne på Madeira og Azorerne. De benyttes hyppigt til rejser, da disse øer er som paradis på dette punkt. Flyrejser hertil er ofte lidt mellemdyre, men fra tid til anden kommer der et godt tilbud. Det gode er, at der i vinterhalvåret er direkte ruter fra Danmark til Madeira. Endda fra Aalborg lufthavn, som ikke er så stor.

Vi finder desuden et par mindre lufthavne, hvor der ofte flyves indenrigsruter, men ikke internationale flyvninger. Det drejer sig primært om lufthavnene i Aveiro, Évora og Beja. Der er dog også mindre lufthavne i nævneværdige byer som Coimbra og Braga.

Rundt i Portugal

Du kommer formentligt til at flyve til enten Lissabon, Porto eller Faro, hvis du vil til Portugals fastland. Herfra kan du dog komme nærmest hvor som helst rundt i landet med bil, tog eller bus. De portugisiske motorveje er overraskende gode, og togforbindelserne er også ganske fine.

Det er altså aldrig svært at komme rundt i landet. Slet ikke, når man tænker på hvor fin og varieret beliggenheden på de forskellige lufthavne i Portugal er.

1 kommentar til “Lufthavne i Portugal”

  1. Jeg har set en udsendelse om “Verdens smukkeste togrejser”.
    Der er en, som tager udgangspunkt i Pocinho og så tager man Douro banen, men hvordan kommer man lettest til Pocinho fra København?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top