Dagsture fra Lissabon

Dagsture fra Lissabon

Der er meget at opleve i Lissabon. Den portugisiske hovedstad er klart en af de mest interessante byer i verden. Men du bør heller ikke overse de omkringliggende byer – mange af dem kan besøges på en enkelt dag, så derfor er det oplagt at tage på dagsture fra Lissabon.

Herunder beskriver vi de bedste muligheder. Du finder både byer, der er helt tæt på Lissabon, samt nogle der kræver en lidt længere tur. De ligger dog alle inden for en afstand, som gør det muligt at rejse frem og tilbage på samme dag.

Sintra

Det er meget populært at tage en tur til Sintra – det gør de fleste rejsende, som opholder sig i Lissabon.

Sintra ligger nemlig kun en kort tur vestpå. Du kan tage tog dertil, hvilket er billigt, eller du kan få arrangeret en privat tour hvilket er dyrere, men mere fleksibelt.

Hvis du vil med toget, skal du rejse fra Lissabons centrale station Rossio. Du kan købe billet på stationen. Det koster normalt €4 eller €5 euro hver vej.

I Sintra kan du opleve nogle af Portugals største seværdigheder: Pena-paladset, Maurernes slot, Quinta da Regaleira, Nationalpaladset, samt den flotte natur i området. Efter ankomst i Sintra kan du finde en tourguide eller du kan tage bussen rundt. Der er lidt langt mellem seværdighederne i Sintra, så det er ikke realistisk at gå rundt mellem dem.

Vi anbefaler alle at tage en dagstur til Sintra, da det er spændende, nemt og overskueligt. Et besøg til Sintra er noget, du vil huske længe, selv hvis det bare er en dagstur.

Cascais

Cascais ligger også vest for Lissabon, men syd for Sintra – derfor skal du med en anden forbindelse. Der går tog direkte fra Lissabons station Cais do Sodré. Tog er generelt hurtigst og billigst. Det tager omkring en time med toget, og der er en herlig udsigt undervejs.

Du kan også få arrangeret en privat tour fra Lissabon til Cascais, hvilket skal bookes på forhånd.

Cascais er kendt som Portugals mest eksklusive by. Det er her, at alle de velhavende bor. Derfor er der også luksus i stor stil. Det er en strandby med mange underholdningsmuligheder. Der er fine restauranter, barer og butikker i Cascais. Priserne er dyre, hvis du vil overnatte i Cascais, så derfor er en dagstur oplagt.

Cabo da Roca

Cabo da Roca er Europas fastlands vestligste punkt. Det er en flot klippe med et kendt fyrtårn. Du får en god udsigt over havet, og det er på mange måder et unikt sted. Det føles som om, man står ved verdens ende.

Der er ingen direkte togforbindelse fra Lissabon til Cabo da Roca. Du skal først tage toget til Cascais, og derefter en bus videre til Cabo da Roca. Det kan godt være lidt kompliceret. Derfor anbefaler vi, hvis du vil besøge Cabo da Roca, at du bliver ledsaget af en tourguide som kører dig.

Der findes tours, som går direkte fra Lissabon centrum til Cabo da Roca, samt nogle der inkluderer en tur til enten Sintra eller Cascais. Det koster mere, men det er det hele værd, for det gør turen meget nemmere. Du vil ofte rejse i privat bil eller i minibus.

Setúbal

Havnebyen Setúbal ligger også inden for en fornuftig distance af Lissabon. Den ligger på den anden side af Tejo, og derefter lidt længere mod syd. De bedste transportmuligheder er at tage toget, hvilket går hurtigst, eller at tage bussen, hvilket er billigst.

Fordelen ved at tage en dagstur fra Lissabon til Setúbal er, at der ikke er ret mange andre turister, som besøger Setúbal. Den er lidt overset i forhold til Sintra og Cascais. Det afspejles af priserne, som generelt er billigere. Det giver også en mere autentisk portugisisk stemning.

Setúbal har et par fine seværdigheder. Der er mange gode restauranter i byen, især hvis du er til fisk og kødretter. Nogle dele af byen kan være lidt industrielle, men der er også kulturelle nabolag og flot natur i yderområderne. H.C. Andersen besøgte Setúbal og beskrev byen i “Et Besøg i Portugal” fra 1866.

Évora

Den gamle romerby Évora ligger inde i landet. Derfor skal du tage toget mod øst for at komme dertil. Der går tog til Évora fra Santa Apolonia-stationen i Lissabon. Togturen tager lige i underkanten af to timer hver vej. Hvis du kører selv, kan du klare strækningen på halvanden time.

I Évora bør du opleve de romerske attraktioner. Det inkluderer arkitekturen, de romerske bade, og det romerske tempel. Der er også andre seværdigheder – heriblandt domkirken, museerne og kongepaladset.

Det er den perfekte destination for dig, der ønsker en dagstur fra Lissabon med fokus på historie og kultur.

Fátima

Fátima ligger halvanden time nord for Lissabon. Det er en kulturel og religiøs destination, da Fátima forbindes med Jomfru Marias apparition i 1917.

Der er opsat kæmpe monumenter og en stor basilika til ære for Maria. Mellem 6 og 8 millioner pilgrimme besøger Fátima årligt. De fleste er katolikker, men mange ortodokse tager også turen. I alle tilfælde er det et spændende sted fra et kulturelt synspunkt.

I nærheden af Fátima ligger byen Leiria som også bør besøges, hvis du ønsker at opleve en portugisisk by uden for mange turister.

Nazaré

Kystbyen Nazaré ligger nordvest for Lissabon. Det er en populær destination blandt surfers, da bølgerne er enormt høje på visse tidspunkter af året, og da det generelt er et meget flot sted.

Du kan tage bussen til Nazaré fra Lissabons Oriente-station. Det koster mellem 8-12 euro og en rejsetid på godt 2,5 timer. Det går hurtigere, hvis du lejer bil og kører selv, men så er prisen også højere.

Nazaré kan også overvejes til et længere ophold, hvis du ønsker en reel badeferie eller surferferie. Selve byen og stranden kan dog fint opleves på en enkelt dag.

Coimbra

Coimbra er vores sidste forslag. Det er også den destination, der ligger længst væk rent geografisk, men takket være Alfa Pendular lyntoget er turen faktisk ikke så lang. Hvis du tager toget, kan du komme fra Lissabon til Coimbra på 1 time og 40 minutter.

Denne historiske universitetsby er utrolig autentisk og har flere gode seværdigheder. Hele centrum er historisk og byder på kendte kirker, pladser og caféer. Coimbra er en kuperet by, som ligger ved Mondego-floden. En væsentlig portion af indbyggerne er studerende. Coimbra Universitet anses normalt også som værende den vigtigste attraktion i byen – det er et af Europas ældste universiteter.

Du kan se de vigtigste ting i Coimbra på et par timer, men hvis du virkelig vil nyde byen, bør du overveje et ophold på flere dage. Læs artiklen om hvor man skal bo i Coimbra for at få hotelforslag.

Det var 8 forslag til dagsture fra Lissabon. Den portugisiske hovedstad har en god beliggenhed, idet der ligger så mange spændende destinationer både nord, vest og syd for byen. Du bør absolut tage på et par dagsture, hvis du skal være i Lissabon i en uge eller længere. Sintra er den vigtigste destination i nærheden af Lissabon, men overvej også at besøge nogle af de øvrige. God tur!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top