Hvor skal man bo på Algarvekysten? Se de bedste byer i Algarve

Hvor skal man bo på Algarvekysten

Algarve er Portugals sydligste region og byder på fremragende vejrforhold. Derfor er det en oplagt rejsedestination hele året rundt. Algarve har dog mange forskellige byer og spørgsmålet er derfor hvor man skal bo på Algarvekysten.

Udover det gode vejr er der også flot natur, lækre strande, restauranter, barer, samt masser af kultur. Algarve byder ikke på nogle reelle storbyer, men der er mange små historiske byer og moderne ferieresorter.

I denne artikel vil vi gennemgå de bedste steder at besøge, så du kan finde det ideelle sted at overnatte på Algarvekysten. Desuden anbefaler vi et godt hotel i hver by.

Albufeira

Hvor skal man bo i Albufeira?

Albufeira er den mest populære by på Algarvekysten. Det er der mange gode grunde til – Albufeira har både strand, et gammelt historisk bycentrum med seværdigheder, forlystelser, samt “The Strip” som er en 2 km lang vej med restauranter, barer og natteliv.

Derfor er der noget for alle i Albufeira. Det er uden tvivl den by, hvor du får mest underholdning for pengene.

En ulempe er dog, at Albufeira efterhånden er så turistet, at stemningen i byen faktisk ikke er så portugisisk. Den er i stedet meget international. Der er altid mange turister i Albufeira, og selv mange af de fastboende er udlændinge som er flyttet sydpå for at nyde livet. Især englændere og tyskere, men også skandinavere.

Det betyder, at Albufeira ikke er nær så autentisk som mange andre byer i Algarve. Men hvis du er ligeglad med, om der er andre turister, og du bare vil have en god ferie med masser af underholdning og strand, så er Albufeira stadig det bedste valg på Algarvekysten.

Hvor skal man bo i Albufeira?

Med flere end 2000 hoteller er der masser af muligheder i Albufeira.

Jeg vil anbefale Hotel Sol e Mar, da det har den bedste beliggenhed af alle hoteller i Albufeira. Det ligger lige midt i byens centrum og kun få meter væk fra stranden. Dermed har du nem adgang til både kysten og de kulturelle seværdigheder i Albufeira!

Service er også helt i top. Hotellet får gode anmeldelser af næsten alle de tidligere besøgende, og det skyldes nok både beliggenhed og service – samt de komfortable værelser.

Der er to restauranter og to barer på hotellet. Fra lufthavnen til hotellet tager der cirka en halv time i taxi, så det er meget overskueligt, og hvis du vil udforske Algarve efter ankomst kan du leje bil direkte hos hotellet.

Det er ikke helt billigt – forvent omkring 1.500 kroner pr. nat for et dobbeltværelse midt i rejsesæsonen – men hvis du bestiller i god tid, eller rejser uden for sæsonen, er det muligt at finde gode tilbud.

Book overnatning hos Hotel Sol e Mar i Albufeira her!

Portimão

Hvor skal man bo i Portimão?

Portimão er den tredjestørste by i regionen. Traditionelt var det en fiskerby – og senere en industriby hvor der blev bygget skibe. I løbet af de seneste årtier er Portimão dog blevet en turist- og handelsby, præcis som så mange andre steder i Algarve. Heldigvis formår Portimão at skille sig ud på flere måder. Særligt i form af kulturelle tiltag.

I centrum er der imponerende seværdigheder som kirken Nossa Senhora da Conceição, Santa Catarina fortet, det lokale teater, den flotte havn med lystbåde, Portimão Casino, og indkøbscenteret Aqua Shopping.

Lige syd for Portimão ligger stranden Praia da Rocha. Den er kendt som en af de bedste strande i Portugal. Der er høje klipper, hel hvidt sand, og utroligt klart vand. Det er en god oplevelse at besøge Praia da Rocha-stranden, om end den er meget befolket om sommeren. Et alternativ, når Rocha er overfyldt, er at besøge Praia de Alvor som ligger lidt længere vestpå og som har en del mere plads.

Hvor skal man bo i Portimão?

Nogle turister vælger at bo inde midt i Portimão. Det er oplagt hvis du er mest til kultur og seværdigheder.

Andre vælger at bo ud til kysten ved Praia da Rocha, hvor der er flere gode hoteller.

Jeg vil mene, at det er bedst for de fleste rejsende at bo ved stranden. På den måde får du mest komfort – og her er der også flest gode hoteller at vælge imellem. Du kan alligevel nemt komme ind til byens centrum med taxi, bus eller endda til fods: Der er under tre kilometer ind til byens centrum.

Hotel da Rocha er det mest populære hotel i Portimão og det ligger netop lige ved Praia da Rocha-stranden. Det er et nydeligt firestjernet hotel med store, rummelige værelser og glimrende service.

Der er gode faciliteter på hotellet – blandt andet bar, restaurant, swimmingpool, spa, fitness og meget andet godt. Alle værelser har king-size seng. Hvis du ønsker at bo på et stort værelse, og hvis du ønsker nem adgang til stranden i Portimão, så er det dette hotel du bør vælge. Priserne er yderst rimelige i forhold til andre luksushoteller i Algarve. Natprisen for et dobbeltværelse starter typisk omkring 1.000 kroner.

Book dit værelse hos Hotel da Rocha her!

Lagos

Hvor skal man overnatte i Lagos, Portugal?

Lagos er en af de mest historiske byer i Algarve og formentligt den flotteste. Der bor cirka 30.000 mennesker i kommunen, men der kommer også mange turister til. Dog er Lagos en del roligere end fx Albufeira og egner sig bedre til turisme uden for hovedsæsonen.

Der er mange nydelige og store strande i nærheden af Lagos. Her er det nemt at finde plads, så hvis du ønsker at slippe for de helt store menneskemængder, er det et fint sted at bo på Algarvekysten. Praia Dona Ana, Porto de Mós og Pinhão er tre af de bedste strande i nærheden. Der er mange strande med smukke klipper, så hvis du er til naturlige seværdigheder er det et fremragende sted.

Udover strandene er Lagos også en interessant kulturby. De fleste huse og bygninger er hvide, hvilket giver Lagos et ikonisk udseende. Den lokale kirke er smuk, der er et gammelt slot i byen, gaderne er flot udsmykkede, og der er masser af liv ved den centrale plads. Byen er også lidt kontroversiel, da den var hjemsted for Europas første slavemarked, hvilket nu er en attraktion. Der er også replicaer af gamle udforskningsskibe som du kan se.

Hvor skal man bo i Lagos?

Der er flere end tusinde hoteller at vælge imellem i Lagos. Det giver mange muligheder, men det kan også gøre det uoverskueligt.

En favorit herfra er Lagos Atlantic Hotel. Det er et hotel, som er ret nyt, og som er nytænkende. Hotellets interiør er interessant designet. Værelserne er store og komfortable. Det ligger tæt ved den store Porto do Mós strand, som er den foretrukne kyststrækning blandt de lokale.

Du får en eminent udsigt, fine faciliteter, og god morgenmad på hotellet. Den eneste ulempe er, at der er lidt afstand ind til centrum af Lagos by – cirka to kilometer. For nogle er det fint, da det betyder mere stille omgivelser, men det er dog fint at være opmærksom på afstanden på forhånd. Det tager lidt under en halv time at gå ind til centrum til fods. Dog kan du både leje cykel og bil på hotellet, ligesom det er muligt at tage med taxi på alle døgnets tidspunkter.

Lagos Atlantic Hotel er primært et hotel for livsnydere, som ønsker den mest komfortable oplevelse i Lagos.

Reserver dit værelse hos hotellet her!

Et alternativ, hvis du vil have lidt mindre luksus, men gerne vil være inde ved byens centrum, er det fine Tivoli Lagos – du kan reservere værelse her, hvis du foretrækker bycentrum i stedet for at være ved kysten.

Vilamoura

Hvor skal man bo i Vilamoura?

En forholdsvis lille by som dog har en rigtig god beliggenhed midt imellem Faro og Albufeira. Det betyder, at du nemt kan komme dertil fra lufthavnen, og at du samtidig kan tage ud på dagsture og udforske regionen.

Vilamoura bliver betragtet som en af de mest sofistikerede destinationer på Algarvekysten. Der er en stor marina, to fine strande, adskillige golfbaner, og et væld af restauranter. Selve byen er lille, men turistfaciliteterne er helt i top.

Generelt er Vilamoura mest en by for velhavende turister. Der er dog plads til alle, og det er et fint sted, hvis du ønsker en tur der er dedikeret til sport, motion, natur og strand.

Du kommer ikke til at opleve så meget kultur ved at bo i Vilamoura, men til gengæld er det et super komfortabelt sted med fokus på afslapning, hygge, stil og livsglæde.

Hvor skal man bo i Vilamoura?

Vilamoura er den dyreste by på Algarvekysten og det afspejles også af hotelpriserne. Derfor skal du ikke forvente et billigt ophold i Vilamoura, men til gengæld får du fantastisk kvalitet for pengene.

Tivoli Marina Vilamoura er det oplagte valg. Det er et femstjernet hotel med fremragende faciliteter (inkl. pool, spa og privat park). Værelserne er af højeste klasse, service er eminent, og du har udsigt over både marinaen og Atlanterhavet.

Det er et af de hoteller, der ligger tættest ved kysten i Vilamoura, og skal du rundt til sportsaktiviteter eller seværdigheder kan personalet hjælpe dig med at arrangere transport.

Forvent en pris på omkring 2.500 kroner pr. nat hos hotellet.

Reserver værelse hos Tivoli Marina Vilamoura her!

Faro

Overnat i Faro og få adgang til hele Algarvekysten!

Langt de fleste turister kommer forbi Faro. Det er nemlig i Faro, at den internationale lufthavn og regionens største togstation ligger. Byen er altså et knudepunkt for transport i Algarve-regionen.

Nogle turister vælger at opholde sig i Faro på hele turen. Det giver god mening, hvis du ønsker en mere kulturel ferie. Faro er nemlig rig på seværdigheder, og du kan nemt tage på dagsture til nærliggende byer. Dog er det ikke en resortby, og det betyder, at strandløver og charterturister nok bør vælge noget andet. Faro har strande, men de er ikke nær så imponerende som strandene i regionens øvrige byer.

Til gengæld er der seværdigheder som domkirken, Estói paladset, Manuel Bívar parken, og generelt er hele den gamle bydel imponerende.

Det er oplagt at bo i Faro, hvis du ønsker en kulturel tur til det sydlige Portugal. Det er også oplagt, hvis du ankommer med fly sent om aftenen. I så fald kan du tage en enkelt overnatning i Faro og derefter drage videre til en anden destination den efterfølgende dag.

Hvor skal man bo i Faro?

Jeg vil anbefale hotellet med det mest simple navn i byen – Hotel Faro!

Det er et dejligt hotel lige midt i byen. Hotellet er ret moderne, især faciliteterne. Men det ligger omringet af mange traditionelle bygninger, og du har udsigt til både den gamle bydel og til marinaen. Især udsigten fra tagterrassen er fantastisk.

Der serveres en god morgenbuffet på hotellet, og hvis du også vil spise aftensmad ligger restauranten Ria Formosa på øverste etage.

Om sommeren er der en gratis transport-shuttle mellem hotellet og stranden i Faro. Hotel Faro har en “beach club” ved stranden som du får adgang til. Det er en fantastisk måde at komme til stranden på. Selvom denne ydelse er gratis, så skal du dog stadig skrive dig på en liste på forhånd. Det kan du gøre ved ankomst på hotellet.

Hotellet er firestjernet og priserne begynder omkring 1100 kroner pr. nat hvilket er ganske rimeligt.

Book overnatning hos Hotel Faro her!

Tavira

Tavira er en af de flotteste byer i Algarve

Tavira er et godt bud på Algarves bedste by.

Der er langt færre turister, da Tavira ligger i den lidt oversete østlige del af Algarve, tæt ved den spanske grænse. Du får en mere autentisk oplevelse her – både på grund af den lidt mindre turistmængde, men også på grund af byens egen charme.

Taviras historiske centrum er utrolig flot og består primært af hvide bygningsværker. Byen har en lang historie – den blev koloniseret af fønikerne tilbage i år 800 f. Kr. og var under maurisk kontrol i løbet af den tidlige middelalder. Op til det 18. århundrede var Tavira en meget vigtig havneby, men et stort jordskælv ødelagde desværre meget af byen.

Tavira har et slot, et par kendte kirker, en historisk middelalderbro, og en flod der løber igennem byen. Der er strande i nærheden, men for at komme ud til dem skal du faktisk sejle. Det tager omkring 15 minutter.

Det bedste ved Tavira er dog stemningen, de lokale madretter (de lokale holder vældigt fast i den klassiske middelhavskost) og de flotte omgivelser.

Du kan vælge at overnatte i Tavira på hele din ferie – det er oplagt hvis du vil være i rolige omgivelser og udforske den østlige del af Algarvekysten – eller du kan komme forbi på en dagstur. Der er cirka en halv times kørsel fra Faro, og der går regelmæssigt busser mellem Faro og Tavira.

Hvor skal man bo i Tavira?

AP Maria Nova er det bedste hotel i byen, da du får det bedste af begge verdener. Hotellet er ultra moderne og komfortabelt. Alle værelser har balkon, og der er adgang til en kæmpe swimmingpool. Derfor kan du få den ideelle resort-oplevelse.

Samtidig er hotellet kun 5 minutters gang fra Taviras historiske centrum. Dermed kan du også udforske byens historie og kultur. AP Maria Nova høster fornemme anmeldelser, og faktisk er der mange danskere der overnatter her. Priserne starter omkring 900 kroner pr. nat, så det er lidt dyrere end de andre hoteller i Tavira, men til gengæld billigere end de bedste hoteller i Algarves øvrige byer. Og her får du en fantastisk oplevelse.

Reserver værelse hos AP Maria Nova her!

Sagres

Find et godt sted at bo i Sagres Portugal

Sagres er den vestligste by på Algarvekysten. Det er en meget lille by, men den er super autentisk, og du kan få dig en særlig oplevelse ved at komme forbi.

Det er en af de byer i Europa, som oplever flest solskinstimer om året, og alene dét er et argument for at tage dertil.

Et andet argument er historien. Sagres var en vigtig by for de portugisiske opdagelsesrejsende. Havnen er stadig imponerende den dag i dag, med fyrtårn, skibe og fiskekuttere. Man får en fornemmelse af, at man er ved enden af verden.

Trods det at byen deler navn med øllen Sagres kommer øllen ikke fra byen. Men det er muligt at få en Sagres øl på de lokale barer eller i supermarkedet alligevel!

Sagres er som sagt en meget lille by, og der sker ikke så meget lokalt, så derfor er det tilstrækkeligt at tilbringe 1-2 dage i Sagres. Bare for at få oplevelsen og mærke stemningen. Hotellerne er i byen er generelt meget dyre, da der er høj efterspørgsel, men lidt plads.

Hvor skal man bo i Sagres?

Pousada de Sagres er et populært hotel, hvor du har udsigt til både fortet, fyrtårnet og vandet. Der er swimmingpool, tennisbane, og flotte værelser. Et perfekt hotel at overnatte hos, mens du danner dig et indtryk af Sagres. Forvent at betale mindst 1200 kroner pr. nat for et værelse. Priserne er generelt høje i Sagres, selv i forhold til resortbyerne på Algarvekysten, men det er nu engang sådan det er.

Book overnatning hos Pousada de Sagres her!

Det var hermed en gennemgang af de bedste byer i Algarve og et svar på det relevante spørgsmål om hvor man skal bo på Algarvekysten.

Hvis du ønsker den typiske Algarve-ferie med strand, sol, god mad og underholdning, så bør du vælge Albufeira.

Hvis du ønsker en dejlig strandferie med fokus på udsigt og flotte omgivelser, så overnat i Lagos.

Og er du mest til kultur og seværdigheder, så vælg enten Faro eller Tavira.

Der er dog mange muligheder, også flere end dem jeg har nævnt. Husk på at du nemt kan overnatte ét sted i Algarve og stadig udforske resten af regionen på dagsture. Man behøver altså ikke at lade sig begrænse, for der er en fin infrastruktur i Algarve, og du kan nemt besøge flere byer på rejsen – også selvom du overnatter samme sted på hele turen.

Hav en rigtig god tur til Portugal!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top