Hvor skal man bo i Porto som turist?

Hvor skal man bo i Porto, Portugal?

Det er vigtigt at finde et godt sted at overnatte, hvis du planlægger en rejse til en kulturby som Porto. De fleste vil gerne bo et sikkert sted, hvor de største seværdigheder er lige i nærheden. Porto har dog flere gode områder at vælge mellem i centrum.

Spørgsmålet er derfor hvor man skal bo i Porto som turist. De mest populære områder er Baixa og Ribeira. De er super skønne, men også meget turistede. Du har mulighed for at vælge mere lokale nabolag, samt skønne områder i udkanten for at få mere ro.

Jeg vil herunder beskrive alle de vigtigste kvarterer i byen og give en hotelanbefaling i hver af dem.

Baixa/Sé – Porto centrum

Overnatning i Porto centrum - Aliados

Baixa er det dybe centrum af Porto – ordet kan direkte oversættes til “downtown” på engelsk. Det er her, at vi finder flere af byens største seværdigheder og populære hoteller.

Vi finder blandt andet seværdigheder som Livraria Lello, Clérigos-tårnet og den flotte São Bento station i dette område. Det er også her, at den kæmpe boulevard Avenida dos Aliados ligger, samt nogle af byens bedste shoppinggader hvilket inkluderer Rua de Santa Catarina.

For langt de fleste rejsende er Baixa/Sé det bedste område at overnatte i. Du vil nemlig være tæt på det meste, og der er altid noget at lave lige rundt om hjørnet. Udover seværdighederne er der også restauranter og natteliv i området. De mest centrale dele af Baixa/Sé kan være larmende om aftenen, men det er primært noget man mærker når man går forbi – og ikke det store problem når først du er indendørs på et hotel.

Hvem bør overnatte i denne del af Porto? Alle som kommer til byen for at besøge seværdigheder, spise ude og få den grundlæggende Porto-oplevelse.

Bedste hotel i Baixa/Sé: Hotel Infante Sagres – Book her

Dette herlige hotel ligger i hjertet af byen, meget tæt på Avenida dos Aliados. Hotel Infante Sagres ligger i en historisk bygning som blev renoveret for nyligt, og som nu har store og flotte værelser. Det er et meget sofistikeret hotel, som primært henvender sig til dig, der ønsker en luksusoplevelse i Porto.

Hvis du til gengæld ønsker noget billigere ved samme beliggenhed, kan jeg anbefale det prisvenlige Hotel Pao de Acucar. Prisen er cirka det halve, og du får ikke nær så meget luksus, men det er stadig et dejligt hotel med en god beliggenhed og en tydelig portugisisk Art Deco-stil.

Ribeira – Ved vandet

Porto river

Nogle mener, at Ribeira faktisk er et bedre område end Baixa. Ribeira er det nabolag, der ligger helt ud til Douro-floden. Det er historisk, autentisk, og bestemt også romantisk. Du finder gamle bygninger og flere gode attraktioner. Samtidig er der også nem adgang til Vila Nova de Gaia – nabobyen på den anden side af floden, hvor de kendte portvin opbevares.

Du skal dog vide, at Ribeira også er det mest turistede område af Porto. Alle som besøger byen kommer forbi Ribeira for at tage billeder og for at spise på restaurant. Derfor er der ofte turistfælder og lidt for store mængder på for lidt plads. Samtidig skal man gå op af bakke for at komme ind til Baixa og de andre centrale bydele.

Der er ingen tvivl om, at Ribeira nok er Portos flotteste nabolag, og at man kan få sig en fantastisk oplevelse. Personligt vil jeg nok anbefale at overnatte i et andet område og bare komme forbi Ribeira om dagen, men nogle Porto-entusiaster betragter oprigtigt Ribeira som deres yndlingsområde – og det er jo nyttigt at vide.

Hvem bør overnatte i denne del af Porto? Alle som er interesserede i kultur, historie og flotte omgivelser. Fotografer elsker Ribeira. Det er også et godt område for livsnydere, som gerne vil drikke portvin til en god udsigt over vandet.

Bedste hotel i Ribeira: Porto River Hotel – Book her

Porto River Hotel er et såkaldt apart-hotel hvor du får en hel lejlighed til rådighed frem for et enkelt hotelværelse. Hver lejlighed har et lille køkken, fine møbler, og en rigtig hyggelig stemning. Du får samme service som du gør på et hotel.

Hvis du ønsker den mest autentiske tur til Porto, så finder du ikke noget bedre. Lejlighederne har god udsigt og man kan virkelig nyde omgivelserne. Dog er hotellet også meget populært, så book i god tid. Priserne kan være høje om sommeren, men yderst rimelige resten af året.

Cedofeita – Kultur & transport

En af de vigtigste centrale bydele er Cedofeita. Det siges, at Cedofeita er den bydel, som kombinerer det gamle med det nye. Den ligger nemlig lige imellem Baixa som er det historiske centrum og Boavista som er det moderne forretningsdistrikt, hvor mange af de moderne attraktioner ligger.

Ved at overnatte i Cedofeita kan du altså opleve Porto fra den traditionelle såvel som fra den nutidige side.

Bydelen er i sig selv også interessant, da der er flere kulturelle strømninger. Mange museer og teatre ligger i Cedofeita, og flere af Portos bedste butikker ligger der også. Nattelivet er i vækst og der kommer hele tiden nye barer.

Derudover er der generelt færre turister og flere lokale. Det gør området mere autentisk. Der er ikke ret mange hoteller i Cedofeita endnu, men der er nogle få, der er rigtigt gode – samt en del ferielejligheder.

Hvem bør overnatte i denne del af Porto? Det er et fremragende område for par og familier. Hvis du vil bo et sikkert, roligt og interessant sted, så passer det glimrende.

Bedste hotel i Cedofeita: Mira D’Aire – Book her

Generelt er der flere ferielejligheder i området end der er hoteller. Men et velplaceret hotel er Mira D’Aire som i øvrigt er forholdsvis billigt. Det er et hyggeligt, beskedent hotel hvor der er en god stemning og hvor der er kort afstand til flere af de gode attraktioner.

Boavista – Det moderne distrikt

Porto Casa da Musica og Boavista

Den moderne del af Porto er bydelen Boavista. Det er nemlig det primære forretningsdistrikt, samt området hvor mange af de velhavende bor.

Boavista adskiller sig visuelt fra de andre centrale områder af Porto, da arkitekturen er yderst moderne. Det er tydeligt, at Boavista er den del af Porto, der investeres mest i.

Boavista betragtes som en del af centrum, men du bør vide, at det ikke er det historiske centrum. For at komme til og fra Baixa/Sé tager det cirka 10 minutter i metro eller 30 minutter at gå.

Du finder dog mange store attraktioner i Boavista-kvarteret. Casa da Música (Portos operahus) er den klart vigtigste attraktion. Derudover er der Serralves Museum samt fodboldstadionet Bessa hvor klubben Boavista spiller. Der er også masser af forretninger og restauranter i området, særligt langs Avenida da Boavista, den gigantiske boulevard der går igennem området.

Hvem bør overnatte i denne del af Porto? Rejsende som er mere interessede i moderne attraktioner, samt forretningsrejsende og familier der gerne vil undgå det tætpakkede historiske centrum.

Bedste hotel i Boavista: Hotel da Música – Book her

Dette hotel ligger lige op af operahuset i den østlige del af Boavista, hvilket betyder at du har nem vej videre til alle byens seværdigheder, mens du stadig får dig den moderne Boavista-oplevelse. Priserne er fornuftige og hotellet egner sig godt til den kulturelt interesserede rejsende.

Bedste hoteller i Porto

Der er som sagt mange gode hoteller i Porto. Du bør egentlig bare vælge det, som passer dig bedst.

Hotel Infante Sagres er det bedste valg, hvis du vil overnatte hos et luksushotel i det dybe centrum af byen.

Pao de Acucar er et andet fint hotel i centrum af Porto som er lidt billigere end ovenstående.

Porto River er et lejlighedshotel ved vandet, hvilket egner sig godt til livsnydere som ikke nødvendigvis vil trave byen rundt hele dagen.

Mira D’Aire er et hotel, der ligger lige mellem det nye og det gamle Porto, hvor du derfor får adgang til det hele.

Hotel da Música er et skønt og relativt prisvenligt hotel i den ellers eksklusive Boavista-bydel hvor flere af Portos moderne attraktioner ligger.

Alternative muligheder

De fleste rejser til Porto for at få en kulturel oplevelse. Men vi danskere må også erkende, at det er rart med en opgradering i vejrforholdene. Derfor vil nogle også gerne bo ved stranden. Det er ikke muligt i Porto centrum, men hvis du tager lidt udenfor, så er det muligt.

Foz ligger kun en smule vest for centrum og er et af de mest velhavende distrikter af byen. Her kan du nemt gå på stranden, og via enten billeje, taxi eller bus kan du også komme til og fra centrum. Vila Foz Hotel & Spa er et meget populært hotel i denne bydel.

Ellers er der ikke langt til forstæderne Matosinhos og Póvoa de Varzim som er nogle populære og yderst flotte strandbyer. Begge forstæder er forbundet til Porto via metroen og er derfor nemme at nå.

Hvis du ønsker yderligere hotelforslag, så tag et kig på Booking.coms oversigt over Portos mest populære hoteller. Her kan du se alle mulighederne og sortere efter dine prioriteter.

En anden mulighed er at overnatte i ferielejlighed, hvilket er oplagt hvis du ønsker lidt mere frihed og kan gå på kompromis med at modtage lidt mindre service. Vrbo og Airbnb er et par sider, hvor du finder ferielejligheder i Porto.

Til sidst er der hostels (vandrehjem). De er generelt populære blandt unge mennesker. Så hvis du rejser til Porto alene og gerne vil være social og lære andre rejsende at kende, så er det måske en god mulighed. Der er mange i centrum, og du sparer samtidig lidt penge sammenlignet med at bo på hotel.

Konklusion

Det var hermed en guide til Portos bedste bydele + nogle hotelanbefalinger. Jeg håber, at du har fået et godt indtryk af mulighederne, og at du fået svar på spørgsmål om hvor man skal bo i Porto.

Du ønskes en fantastisk tur – tjek gerne de øvrige artikler om Porto og det nordlige Portugal hvis du søger mere inspiration inden afrejse! Find blandt andet de bedste dagsture fra Porto.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top