Bilferie i Portugal

Bilferie i Portugal - tips og guide

Portugal er ikke noget kæmpestort land, men det er stort nok til at huse masser af interessante byer og attraktioner.

Derfor er det oplagt at tage på bilferie i Portugal. Du kan køre rundt fra by til by og se lidt af hvert. Det er utroligt billigt, da billeje i Portugal koster noget mindre end det gør i Danmark og mange andre europæiske lande. Overnatninger fås også billigt – både i de små og store portugisiske byer.

Her får du en guide til at tage på bilferie i Portugal!

Billeje i Portugal

Billeje er det første du skal se nærmere på, når du overvejer en bilferie i Portugal. Det vil i hvert fald være relevant for de fleste. Hvis du kører til Portugal i egen bil fra Danmark, kan du springe dette punkt over, men ellers anbefaler vi dig at lære mere om billeje i Portugal.

Det er bedst at arrangere det hele på forhånd. Via Expedia Biludlejning kan du booke en bil, som vil stå klar til afhentning, når du ankommer. Expedia sammenligner alle de bedste biludlejningsselskaber og viser dig de bedste priser og forhold.

Når du booker bil online skal du indtaste datoer for hvor længe du vil leje den. Du skal også indtaste antallet af personer, samt alder på personerne. En sidste vigtig ting er hvor du vil afhente den. Det kan være i en bestemt by. Mange vælger at afhente bilen direkte i lufthavnen. Det kan for eksempel være i Lissabons eller Portos lufthavn. Efter du har indtastet disse informationer, bliver du præsenteret for nogle biler, du kan leje. Her vælger du bare én og bekræfter handlen.

Flyv til Portugal og afhent bilen når du kommer. Her skal du typisk vise ID, underskrive et dokument, også får du nøglerne og kan benytte bilen. Sidst på turen kan du aflevere den igen i samme lufthavn – nemt og simpelt. Du kan dog også vælge fleksibel billeje, hvis du vil aflevere den et andet sted. Koster lidt mere, men det er bestemt muligt.

Rejsemål til bilferien i Portugal

Portugal har et væld af fantastiske rejsemål. Der er rigeligt at vælge imellem, trods det faktum at det er et forholdsvis lille land.

Hovedstaden Lissabon er altid god at besøge. Det er en by, hvor der sker en masse, og den fascinerer næsten alle dem, der rejser dertil. Mange betragter den næststørste by Porto som et mindst lige så godt rejsemål, og der er jeg enig. Porto er fantastisk, og bestemt et besøg værd.

Portugals størrelse betyder, at du kan få det meste af landet at se ved at tage på bilferie. Du kan for eksempel køre fra nord til syd, eller fra syd til nord.

Start i Lissabon

Hvis du starter bilferien i Lissabon, kan du passende blive i byen et par dage, med enkelte afstikkere til Sintra, Cascais og måske også Setúbal.

Herefter kan turen enten gå sydpå til Algarve, hvis du er vild med strand og solskin. Du kan også køre østpå mod den gamle romerby Évora, der ligger et stykke inde i landet. En tredje mulighed er at køre nordpå og tage et par overnatninger i Coimbra.

Når du er i Coimbra kan du tage en endagstur til Leiria, Figueira da Foz og Fátima.

Efter et par dage i det centrale Portugal, kan du vende nordpå. Porto er den primære destination her, men tag også gerne et stop i Aveiro – en smuk by, der kaldes for Portugals svar på Venedig.

Vi anbefaler at overnatte et par dage i Porto. Smut forbi strandbyen Matosinhos en enkelt dag.

Kør derefter til Braga eller Guimarães, der begge ligger tæt på hinanden, nordøst for Porto.

Hvis du har mod på en rigtig lang tur, kan du krydse grænsen til Spanien og besøge den vidunderlige region, Galicien. Læs mere om Galiciens vigtigste byer, Vigo og Santiago de Compostela – dog på en engelsksproget hjemmeside. Det er også mig, der har skrevet disse guides.

Start i Porto

Du kan også starte i Porto i stedet for at starte i Lissabon.

Overnat først et par dage i Porto. Tag endagsture til Matosinhos, strandbyen, og vend også forbi Vila Nova de Gaia på den anden side af floden, hvor de opbevarer portvinen. Braga og Guimarães er gode rejsemål, hvor du måske kan tage en overnatning eller to. Galicien nordpå er også en mulighed, men hvis du helst vil holde dig til Portugal, så tag sydpå.

Her kan den omvendte Lissabon-rute benyttes. Du starter i Porto, kører ned mod Coimbra og tager et par overnatninger der. Stop forbi Aveiro på vejen. Når du er i Coimbra, så kør rundt til de mindre byer. Igen, Fátima og Leiria er de vigtigste. Du kan også tage ud til kysten, hvis du gerne vil på stranden. Nogle af Europas bedste strande ligger her. De er både populære blandt afslappere, men også sportsfolk som surfere og lignende.

Tag herefter ned til Lissabon. Vær der i et par dage, se de omkringliggende byer. Herefter kan du aflevere bilen i Lissabon lufthavn og flyve hjem igen. Du kan også kører videre ned mod Algarve og flyve hjem fra Faro lufthavn. Eller: Tag køreturen op til Porto igen, men en anden rute, og se lidt andet på vejen.

Booking af overnatninger undervejs

Der er overnatningsmuligheder i de fleste portugisiske byer, og det er som regel billigt.

Vi henviser til Hotels.com for at finde de bedste hoteller. Brug Airbnb, hvis du hellere vil have et feriehus eller en ferielejlighed i Portugal.

Oftest er det bedst at booke på forhånd, så det hele er planlagt. Du kan dog også bare finde overnatningssteder undervejs. Det er ligeledes muligt, og typisk uden det helt store besvær.

Konklusion

En bilferie i Portugal er oplagt. Du kan få store dele af landet at se på bare 2 uger, og det vil være en uforglemmelig rejse, fuld af eventyr og gode oplevelser!

Vi håber at du kunne bruge denne guide til noget. Hvis du har noget at tilføje, så skriv endelig i kommentarfeltet.

3 kommentarer til “Bilferie i Portugal”

    1. Hej Signe. Ja, det kan du godt, det er der mange der gør. Du skal bare angive fra start, at du vil aflevere bilen i Lissabon

  1. I bedes oplyse om der i Portugal er restriktioner m.h.t. alder på lejebilens fører.
    F.eks 78 år

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top