Nyd portugisisk vin i Danmark

Portugal er kendt for vin. De fleste, som rejser til Portugal, nyder også et glas portvin eller to, eller måske nogle af de andre unikke vine, som landet har at byde på. Men portugisisk vin er at finde overalt i verden, og naturligvis også i Danmark. Derfor anbefaler vi, at du også prøver kræfter med gode vine fra Portugal, selv når du er herhjemme.

Det skal du vide om portugisisk vin

Portvin er den mest kendte type af vin fra Portugal. Opkaldt efter byen Porto, men faktisk opbevaret i nabobyen Vila Nova de Gaia, er det en vin, der i mange år har været verdenskendt.

Portugal har dog flere typer af vin, og alt efter dine personlige præferencer kan det være, at din foretrukne portugisiske vin er en helt anden. Af den grund er det super spændende at tage på vinsmagning. Her kan du nemlig få et indtryk af flere forskellige portugisiske vine.

Andre typer af vin laves nemlig også i Portugal. Og sådan har det været i flere tusinde år. På de seneste har man dog fundet en helt ny kreativitet, hvilket er lig med flere lækre vine, der stammer fra Douro-området. Men vin produceres også sydpå i Portugal. Landet har stor variation rent geografisk, og det sikrer vine af forskellige typer. Eksempelvis er der en ret specifik vin, der produceres i nærheden af den kendte turistby Sintra, som har en særdeles unik smag. Men nok om det.

Drik portugisisk vin herhjemme

Du kan sagtens drikke vin i forbindelse med et besøg i Portugal – det anbefaler vi stærkt.

Men hvis du også ønsker at få en smag af Portugal, mens du stadig er i Danmark. Der er nemlig flere gode steder at købe vin af høj kvalitet, så bare fordi du ikke i er Portugal nu, betyder det ikke, at portugisisk vin helt skal overses.

En portugisisk vinsmagning er en fantastisk måde at få et indtryk af de forskellige vine på. Når først du har en favorit, ved du derefter, hvad du skal gå efter fremover.

Mere Portugal i Danmark end du tror

Portugal er ikke det største land, men alligevel er der masser af portugisisk indflydelse i Danmark, og adskillige muligheder for at indtage portugisiske mad- og drikkevarer. Udover de portugisiske vine kan du også prøve portugisiske madvarer. Led fx efter en portugisisk restaurant, der har Francescinha på menuen. Eller bestil grillede sardiner. Du kan også prøve den kendte Pastel de Nata dessert, der faktisk også er at finde flere steder i Danmark nu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top